Ons verhaal

 

Ervaringen voor dit platform zijn opgedaan tijdens het begeleiden van vele advocaten- en notariskantoren, met het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Over de kwaliteit van diensten wordt veel gepubliceerd. Waar het echter voornamelijk op terecht komt, is hetgeen de klant ervaart van de dienst. Het gaat vaker over de vorm (de communicatie, snelheid, factuur), dan over de inhoud. De dienstverlener rekent eerst af met de klant (de kosten), waarna de klant met de dienstverlener afrekent. Dit laatste gebeurt niet altijd zichtbaar voor de dienstverlener, omdat het gaat via de sociale media en de mond-op-mond reclame. Juristen zoals advocaten en notarissen hebben in het algemeen zeer grote moeite om zich kwetsbaar op te stellen. Echter is de ontsokkeling van deze beroepsgroepen een ontuitbaar proces dat al jarenlang onderweg is. Tot het moment dat het niet anders kan en de dienstverleners zich niet meer kunnen profileren, zonder betrouwbare ratings en reviews. Het is niet anders dan met bijvoorbeeld met wasmachines: wie koopt er nog een wasmachine, zonder online te bekijken wat anderen er van vinden? LawMeister heeft hiervoor een oplossing. Het helpt juridische dienstverleners met hun online profilering. Het is in 2017 opgericht en is ontstaan vanuit de Echtscheidingswinkel (sinds 1996) en de Stichting Rechtswinkel.nl (sinds 2012). Beide ondernemingen bieden ratings en reviews en geven gratis hulp bij juridische vraagstukken. De overlappende waarden liggen eenvoudigweg bij het aan de rechtzoekende vragen wat deze vond van de juridische hulp. Lees hier het artikel van Eric Jan Bolsius over ratings en reviews binnen de advocatuur.  

 

Over de oprichter 

 

IMG_1594.PNGBart Appels (1962), oprichter en advocaat, woont in Noord Brabant. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde Nederlands Recht in Utrecht en volgde postdoctoraal een MBA in Italië. Sinds 2016 staat ook stevig met zijn laarzen in de modder. Hij is met zijn echtgenote Gera de Vries (Bedrijfsarts bij Medicum Consult) agrariër geworden en bewerken 7 hectare landbouwgrond vanuit een boerderij met vele hobbydieren zoals paarden, ezels, schapen, honden enl katten. Het principe van ‘eerst zaaien en dan oogsten’ is dan ook niet onbekend. Het wordt ook toegepast in dit platform dat feitelijk een marketing tool is voor legal professionals. Lees hier een interview met Bart Appels in het Advocatenblad.

 

"Hoewel de meeste wetten de doelstelling hebben om de rechten te beschermen van belanghebbenden, wordt dat doel niet altijd bereikt. Als er een recht wordt vastgelegd, beperkt dat altijd de rechten van anderen. Dit is het dilemma van iedere wetgever. Maar regels zijn noodzakelijk, omdat anders het recht van de sterkste zal zegenvieren. De hieruit volgende complexiteit maakt het leven van de rechtzoekenden niet makkelijker. Voor steeds meer zaken is er de noodzaak om een jurist te benaderen. Dezen hebben echter de reputatie dat zij duur zijn, omdat ze veelal werken op basis van een uurtarief op nacalculatiebasis, dus met dus een open einde regeling. De drempel om een jurist in te schakelen is daarmee hoog. LawMeister biedt een zeer gemakkelijk methode om gratis, of voor een vast bedrag hulp te krijgen van ervaren juristen. Dit helpt je snel de weg te vinden in de juridische jungle. Voor juristen levert dit inhoudelijke profilering op binnen eigen vakgebied. Een online juridisch marketingtool dus, maar dat kan prima samen gaan met de belangen van rechtzoekenden."

Lees hier verder over LawMeister